Melbourne
Dag beste mensen!!!
Vanuit Sydney ben ik naar Melbourne gevlogen om hier een maand te blijven. Een maand klinkt erg lang voor een stad, maar er zijn genoeg mogelijkheden om dingen te bezichtigen hier vanuit.
De afgelopen dagen zijn in het teken geweest van de Australian Open. Ik heb vier tickets hiervoor gekocht: 2 keer een groundpass en twee keer een ticket voor de kwart finales. Een groundpass geeft je toegang om op alle tennisbanen te kijken naar wedstrijden met uitzondering van de wedstrijden in Rod Laver Arena en Hisence Arena. Deze passen zijn goedkoop en erg leuk aangezien je een hele goede sfeer van het evenement kunt proeven. Hier heb ik bijvoorbeeld ook een klassieke dubbel van Haarhuis en Siemerink gezien tegen Bahrami en een Franse man. Heel gaaf om te zien aangezien het niet om de punten maar om het mooie spel te doen is.
Voor de kwart finales had ik toegang tot de Rod LAver Aren. Super mooi om deze arena van binnen te zien en wat een sfeer hangt er! Mensen met spandoeken, mensen die verkleed zijn en natuurlijk grote spelers zoals Federer, Sharapova, Murray, Azarenka en nog veel meer mogen zien. Komende twee dagen nog de finales van de heren en dames kijken op Federation Square (een plein in de stad met een groot TV scherm) en dan verder reizen. Vanuit Melbourne wil ik graag de Great Ocean road doen, een afstand van 200 km langs een fantastisch mooie kustlijn met mooie stranden, rotsen en cliffen. Deze weg gaat tot Adelaide waarvandaan ik verder ga naar Alice Springs om daar richting Uluru (rode rots in de outback, een ouder aboriginal plaats) te gaan. Dit zijn dan georganiseerde reizen waar ook veel achtergrond verteld zal worden over de plaatsen waar je komt en over het verleden en gebruiken van de aboriginals die er geleefd hebben.
Ehm nog even een antwoord op de vorige mailing van mij... Melbourne is naar mijn mening leuker dan Sydney. De mensen zijn er relaxed, vriendelijker en meer open. Het is hier nu ook veel mooier weer dan in Sydney wat natuurlijk ook meespeelt ;). 33 graden tegenover regenachtig 23 graden is een eenvoudige keuze voor mij :).
Binnenkort meer over mijn reis naar Uluru en de great ocean road.
Cheers!
Haha nice dude. Succes daar en n goede reis naar Uluru!
Aaaahh een Melbourne man dus! Klinkt echt als een gaaaaaave tijd daar! Veel plezier en succes met de vliegen in Alice Springs en omgeving ;-) Ben benieuwd naar je volgende verhaal!
Ja gaaf is Mel he! En dat tennis! Jaloers!!!! Ben benieuwd wat je verder gaat doen. Leuk je verhaal weer je lezen! Kus kus
Klinkt goed man! Goede reis verder en veel plezier!
Mooi verhaal Rob, geniet ervan!
Gezien de berichten op de teevee, hoop ik dat je droge voeten hebt! Een fijne tour langs de coast gewenst uit een bevriezend Nederland(11 steden tocht zit er aan te komen; moet het wel nog een week flink vriezen min. -10 graden!!!) Vanavond weer erwtensoep met spekGroetjes ook van marian , Sophie en Floor, MIjndert
Goed bezig Rob, ben benieuwd naar de verhalen van je bus-trip!
Eindelijk lees ik je verhalen van je reis een beetje traag van mij maar Ja ! Wat een heerlijke verhalen en dat weer is heerlijk warm. Ik hoop dat je nog fijne momenten mee zult maken daar in het verre en mooie Australië. Kom maar als je thuis bent onder het genot van een glaasje wijn alle verhalen vertellen. Knuffel Christel