Touren door Tassie
Hoi!
Hierbij weer een nieuw verhaal dat ik schrijf vanuit een internet cafe in Queenstown in Tasmanie. Gueenstown is een kleine stad in het westen van het land. Dit was vroeger een stad waar veel ijzer gedolven werd. Veel meer over Queenstown ben ik nog niet te weten gekomen aangezien ik er pas net aan ben gekomen.
Na het vertrek vanuit Hobart met mijn gehuurde Nissan Micra (wat een power bak is dat ;)) ben ik naar het zuid-oosten van Tassie gereden. Hierbij kom je langs Bicheno en st Helens. Op de weg naar beide plaatsen, kom je erg mooie en verlaten stranden tegen. In Bicheno heb ik in Bicheno Backpackers geslapen. Langs de kust van deze plaats, kun je in de opkomende avonduren pinguins zien die de nacht doorbrengen in de nabij gelegen bossen. Een erg leuk, lief en knullig spektakel!
Doorgereden naar st Helens verbleef ik aldaar in een backpackers hostel waar kerstavond zijn intrede had. Hier heb ik gekeken naar een kerstoptocht van politie en brandweerwagens welke boten achter zich hadden op een trailer. In deze boten zaten verklede kinderen die snoep gooide. Waar dit vandaan komt weet ik niet, maar een kerstgevoel geeft dit niet.
Na st Helens ben ik doorgereden naar Launceston. Onderweg ben ik een paar natuurparken tegen gekomen zoals een kangoeroe gebied waar je met de auto doorheen kunt rijden. 20 km lang en GEEN kangoeroe gezien. Vast kerstmis aan het vieren... Ook kom je hier een paar mooie watervallen tegen en heb ik een paar keer door hike-gebieden gelopen. Deze tochten zijn ongeveer 3 uur waarbij je erg veel van de natuur te zien krijgt.
Launceston is na Hobart de grootste stad van Tasmanie. Ik vind het een betere uitstraling hebben door de oude gebouwen en stadsparken. Hier heb ik eerste kerstdag gevierd. Ik zat als enige tourist in het Hostel. Alles was leeg, de straten, winkels, parken en dus ook het Hostel. IN de verre omgeving dus alleen leegte. Eigenlijk best lekker aangezien ik best moe was an het hiken en rijden. Op tweede kerstdag gelukkig mensen op mijn kamer. Drie andere jongens op weg naar Hobart voor Oud en Nieuw. Aardige mensen waarmee ik even wat gedronken heb en door de stad heb gelopen. In Launceston heb ik nog een Zoo bezocht waar ze onder andere kangoeroes hadden (ook weer geen een gezien) en walibi's. Dit zijn kleinere varianten van de kangoeroe. Erg lief en aaibaar. Ook hadden ze hier de Tasmanian Devil. Het enige land waar deze dieren voorkomen, vandaar de eerste gedeelte van de naam. Devil komt door het enorme gekrijs van ze als ze voedsel niet willen delen. Deze beesten hebben, na de haai, de meest krachtige kaak van alle dieren. Dit betekend dat je echt niet gebeten wilt worden door deze dieren, hoe schattig ze er ook uit zien.
Ik ben weer terug gereden naar Hobart om oud en nieuw te vieren. Dit heb ik gevierd met twee jongens en twee dames die ik daar tegen was gekomen toen ik er eerder was. Hiermee heb ik afgesproken om bij een van hun thuis wat te drinken en daarna naar het vuurwerk te kijken aan de haven. Erg mooi! Hier mag je als burger niet zomaar vuurwerk afsteken. Daar heb je een vergunning voor nodig. Dus je ziet dan ook maar op een plek vuurwerk, aan de haven. Na een zuper leuke nacht stappen met de jongens, ben ik om 5 uur in het hostel gekomen om er weer om 10 uur uit te gaan voor het uitchecken.
Vanuit Hobart ben ik nu dus op weg om de Westkust te zien. Ik zit nu dus in Queenstown en ga richting Stanley rijden. Wat de exacte plannen zijn weet ik nog niet.
Het verhaal lijkt mij nu wel lang genoeg, dus maak ik er maar even een eind aan. Ik wilde graag foto's toevoegen, maar elke keer werken die omputers hier niet mee. Tasmanie loopt volgens zeggen 20 jaar achter op het 'vaste' land van Australie. Dat is dan ook goe te merken ;). De foto's komen echt zodra ik weer een normale computer onder handen krijg!
Bedankt voor het lezen en tot het volgende verhaal!!!
O ja, mijn telefoonnummer van hier is: +61 448 799 216.
Gelukkig nieuw jaar robje!
Hahaha dank je Puckje! Voor iedereen inderdaad een gelukkig nieuwjaar!!!
Hé wereldreiziger! K hoorde afgelopen zaterdag rond de middag op de radio al een nieuwsbericht over oud & nieuw in Australië! K moest direct aan jou denken! Bij deze nog een keertje een gezond, gelukkig en liefdevol 2012! K ben benieuwd op welke plekken je dit nieuwe jaar te vinden zal zijn! Ik reis in gedachten met je mee!
Dikke knuffel!
Tof verhaal! Lekker blijven bloggen ;)
Mooi verhaal Rob! De beste wensen en dat 2012 maar een onvergetelijk mooi Australisch jaar voor je mag worden!! Xxx
Yo Robbie, zo te zien vermaak jij je wel daar! Nog de beste wensen voor 2012, en regel idd nou eens even dat skype! :D
mzls daan
Heey Rob,
Mooi verhaal! Ben heel benieuwd naar de devils ;)
Liefs Iris :)
Hey Rob!
Heel gelukkig nieuwjaar nog, heb je die pinguins nog gek kunnen maken met je pauwen roep :P?? Heel veel plezier daar nog!
dikke kus van je ex-roomie