East Coast
Dag iederen!
Na een hele hele lange tijd weer een berichtje hier op mijn blog. Voor mij een goed teken dat ik het hier goed naar mijn zin heben dat klopt ook zeker!!!
Tja, waar begin je dan na zo'n lange tijd afwezigheid? Volgens mijn boekje zou dit het surf-camp moeten zijn. Hier ben ik vanaf Sydney mee gestart. Het was een tour die eind mei begon voor 6 dagen. Duidelijk: leren surfen :) en dat heb ik geleerd! Echt super vet! Met een groep van ongeveer 30 personen heb ik mij uit kunnen leven op de golven en het ging goed! Je peddelt uit de kant de zee op, je houdt de golven goed in de gaten al zittende op je board en begint met peddelen (lees: je armen als een gek door het water raggen om vooruit te komen als een roeiboot). Je kijkt achterover, je voelt de golf je tenen aanraken, nog twee harde slagen met je armen, jezelf omhoog duwen met je armen en je hebt eengigantisch gaaf gevoel! Dit krijg je door te spelen met je board, naar voren is snelheid meerderen, naar achteren juist het omgekeerde. Leun je naar links, ga je naar links en de rest spreekt voor zich ;).
Tijdens deze surfeis van 6 dagen, ben ik een paar leuke mensen tegen gekomen waar ik nog een tijdje mee heb gereisd. Met name: Eva, Julie Anouk en Evelien (Als jullie dit lezen: het was echt top en zie jullie snel !:)).
Na het surfcamp ging de reis verder naar Biron Bay. De leukste plaats waar ik tot nu toe geweest ben! Ik hou van Biron! In het kort: Surfen, strand, terassen, leuke mensen, hippie, lachen, tattoo, skydiven, en nog veel meer! Het is geen grote plaats, maar dat hoeft ook niet om het ergens erg leuk te hebben.
Na Biron Bay ben ik met een reisgenoot naar Noosa vertrokken voor drie dagen. Daar alleen regen gehad (regenseizoen helaas). Daar zal ik dan ook niet over uitweiden. Nar Noosa naar Hurvey Bay vertrokken om vanuit deze plaats naar Fraser Island te vertrekken voor drie dagen en twee nachten. Hier had ik een super gave trip geboekt om met een 4X4 over het grootste zand eiland ter wereld te rijden door de duinen, bossen en stranden. Met drie auto's vertrokken en met een groep van ongeveer 20 personen. Het rijden in een 4X4 Toyota landcruiser is erg gaaf! Wat een tank is dat! Je gaat overal doorheen, overheen en ook zonder moeite (als je de koppeling goed gebruikt). Dat ging erg goed en vooral doordat ik een super leuke groep had van leuke dames! Alleen maar zingen en grappen over alles en nog wat. En o ja: het is een erg mooi eiland! Wat het eiland kenmerkt, is dat het natuurlijk uit zand bestaat. Daarnaast is heeft het een aantal zoetwatermeren die erg lekker zijn om in te zwemmen, waaronder ook een Tea Tree meer wat zo is ontstaan door de Tea Tree bomen eromheen. Ruikt lekker en werkt desinfecterend! PS wel giftig als je het drinkt!
Na drie dagen en twee nachten te hebben gecampeerd en Dingo's (wilde honden) te hebben gespot, weer door naar het volgende plaatsje: Airlie Beach! Hier ben ik 5 weken geweest. Niet dat het daar zo ontzettend mooi of leuk is (tuurlijk is het dat ook wel) maar ik heb daar 5 weken mogen genieten van het rondzeilen als Crew op drie verschillende zeilboten die naar de Whitsundays zeilen. Wil je weten he dat eruit ziet? Google: Whitsundays en Whitehaven beach en je snapt heel goed wat ik bedoel als je de foto's ervan ziet bij de afbeeldingen.
Ik heb er leren zeilen door een cursus gevolgd te hebben. Jaja en ook een certificaat even behaald voor zeilen op commerciele boten! Wat was dat gaaf! Drie dagen en drie nachten op de boot naar een van de mooiste plaatsen op aarde! Wie wil dat nuniet?! Wat ik daar deed is alles wat je op een zeilboot doet: heisen en strijken van de zeilen, aanleggen en afmeren, schoonmaken en koken voor de gasten en je bent dan ook meteen een tourgids. Kortom: druk en een super gezellige tijd! Vooral als je je bedenkt dat er meestal 12 passagiers mee voeren op de boot en dus veel mensen leert kennen.
Na 5 weken helaas afscheid genomen van de Whitsundays en Airlie Beach (de plaats waar de boten lagen in de haven). Ik ben doorgereden met een tourbus naar Magnatic Island voor drie dagen. Een rustig en gezellig eiland waar ik in een resort/hostel sliep tussen de Koala's, ze vast gehouden heb evenals slangen. Hiernaast nog met een gehuurde scooter hab rond gereden over het eiland. Er is niet veel over het eiland zelf te vertellen naast dat het niets met magnetisme te maken heeft (zoals de naam doet vermoeden) dus zal ik dat ook niet doen.
Nu zit ik in Cairns t/m 14 juni waarna ik naar Darwin ga. Morgen duiken voor mijn open water certificaat en socializen met een paar leuke mensen die ik hier heb leren kennen! Super gezellige Nederlandse jongens uit Eindhoven, Den Haag en Bussum. DIt is echt vreselijk lachen vooral door de heerlijke droge humor. Zovind ik het heerlijk om te horen: die valt zodadelijk vol op zijn schilderij (gezicht), als je even treuzelt hoor je meteen: met opschiets graag. De mensen die knikkeren hebben gespeeld op school weten waar ik het over heb!
ja dit soort dingen die ik hierboven allemaal heb meegemaakt, maken een reis als deze echt de moeite waard en zeker om nooit te vergeten! Ik hoop niet dat mijn verhaal te lang was. Ik heb er veel te lang mee gewacht om te schrijven waardoor ik veel stof in moest korten en daardoor leuke anecdotes helaas achterwege heb moeten laten. Bij terugkomst in juli zal ik aan deze verwachtingen tegemoet komen ;)
Tot die tijd!
Veel groeten en liefs uit het noord-oosten van Down Under!
Klinkt weer geweldig Rob! Ben heel benieuwd naar je verhalen en foto's als je terug bent!
Hee Rob, Supergaaf wat je allemaal doet en meemaakt! En heel veel plezier nog met wat komen gaat natuurlijk!!!!